FOOD PRODUCT

Cornflakes Madu Dengan Ketuhar Pensonic Batik Raya 2018

oleh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Cornflakes Madu Dengan Ketuhar Pensonic Batik Raya 2018 | Ingat lagi tak yang  Pensonic Malaysia sedang menganjurkan Peraduan Beli, Tonton dan Menang. Masih tema ‘Balik Kampung bersama Pensonic’ hadiah-hadiah yang ditawarkan cukup best dan bukan satu tapi  lebih dari RM200,000 termasuklah sebuah kereta X-TRAIL sebagai hadiah utama

Rancangan Balik Kampung Bersama Pensonic ini ditayangkan setiap hari Isnin bermula jam 6.00 petang sehingga 6.30 petang. Rancangan yang berdurasi 30 minit ini menampilkan selebriti tanahair yang akan bersama-sama dengan Chef Ismail untuk pulang ke kampung halaman mereka dan memasak hidangan istimewa di sana.

Caranya sangat mudah:

  1. Dengan hanya membeli baranagan Pensonic (min RM50) dalam satu resit.
  2. LIKE duluFB Page Pensonic 
  3. Kongsikan poster peraduan dan jangan lupa tag kawan anda.
  4. Tonton rancangan Balik Kampung Bersama Pensonic.
  5. Jawab soalan mudah dan juga jangan lupa sertakan slogan sekali ya 🙂 Hantar melalui PM diFB Pensonic Malaysia.jawapan berserta gambar resit pembelian.

nota kaki : Peraduan dilanjutkan sehingga 8 Julai 2018 (sebelum ini tarikh 30 Jun 2018) dan episod terakhir adalah pada  2 Julai 2018.

Hujung minggu lepas sempat lagi KP singgah di hypermarket mencari-mencari Ketuhar Pensonic Batik . Model siri Pensonic AE-19NB dari Siri Batik.Yea, memang ketuhar corak batik yang di cari kerana ianya adalah keluaran lain dari yang lain untuk tahun 2018. Walaupun nampak oven ini kecil tetapi banyak jasanya ye. Banyak yang boleh dimasak dengan menggunkan ketuhar comel ini .  (abaikan model berbulu tu ye)

Ketuhar Pensonic Batik

Untuk percubaan pertama, KP cuba memasak cornflakes madu dengan menggunakan Ketuhar Pensonic Batik. Resipi senang dan mudah yang dapat di buat bersama anak-anak . Jom kite check it out

Dari luar kotak sahaja sudah menarik perhatian KP dari jauh. Bangga wei sebab produk Pensonic ini lain dari yang lain iaitu ada batik. 

Didalam kotak ini lah barangan nya. siap dengan tray pembakar dan grill 

Pemandangan dari depan 

Pemandangan dalam Ketuhar Pensonic Batik

Pemandangan atas Ketuhar Pensonic Batik

Yang ini untuk temperature/suhu, masa dan juga nak bakar via lower , upper dan lower and upper

Cornflakes madu

Kali ini KP share dulu resipi cornflakes madu . Nanti kita masak lain kite kongsikan lagi resipi ye

1/4 butter

1/2 madu

1/2 paket cornflakes

Panaskan kuali , cairkan butter dan kemudian masuk kan madu 

Gaul dengan sebati butter dan madu , 

Cornflakes tadi masukkan dalam bekas dulu

Bila dah sebati butter dengan madu , then masukkan cornflakes tadi . 

Scoop kan menggunakan sudu kecil kedalam cup kecil . Ikut nak penuh ke separuh. Kemudian letak sprinkle diatas .

Bakar menggunakan Ketuhar Pensonic Batik . KP bakar menggunakan suhu 170C, upper level, dalam 10 minit . Tapi kena selalu lihat juga takut hangit di bawahnya ye .. sebab lain ketuhar lain masanya . Cantik bila disusun didalam tray . Nie pun kids yang tolong sebab excited buat kuih raya. Biasanya kami tak bakar kali ini lain sikit kami bakar. Itu yang jadi menarik lagi 

Dan inilah hasilnya.Warna kekuningan menandakan dah masak . Jangan terus masuk dalam bekas ye . Biarkan sejuk sebentar dalam 5-10 minit then baru masuk dalam bekas

Walaupun nampak simple tetapi dengan membakar kuih ini bersama kids mengeratkan lagi hubungan antara kami anak-beranak. Nampak sahaja Ketuhar Pensonic Batik nie kecil tapi banyak yang boleh dimasak dengan menggunakannya. Nanti kita share lagi menu dan resipi yang lain ye

Apa pun jangan lupa tau Rancangan Balik Kampung Bersama Pensonic di TV3. masih ada masa lagi untuk kita sama-sama masuk sebab dilanjutkan hingga 8 Julai . Balik kampung pun masih boleh tonton . Chef Ismail sempat lagi berkongsi tips dengan anda sewaktu memasak. Selain itu kita dapat juga mengenali sedikit sebanyak kehidupan selebiriti tempatan yang dijemput.