miss abah.. miss my dad

Selamat pagi..

Hmmmm… miss my dad… rindu abah… dah seminggu tak jumpa abah sebab abah gi vacation dengan mak. Walau macamana pun kitepunye tak berjumpa face to face tetap kitepunye akan call hari hari just dengar suara pun dah ok. Mungkin sebab kitepunye rapat dengan abah dari mak.

Daripada dulu dari kecil hingga besar kitepunye memang rapat dengan abah. Sesuai dengan quote di bawah….

Walau sekarang kitepunye dah berkahwin dan juga mempunyai 2 cahayamata yang paling comel cute proactive and the best bestfriends, buddy and my partner tapi still hubungan kitepunye bersama abah tetap maintain. Tidak semestinya selepas berkahwin kitepunye menjadi permaisuri pada si raja (hubby) tetapi fakta yang ini anak perempuan selalu menjadi puteri or princess di dalam hati seorang ayah, abah, walid atau pun papa

 

kitepunye kalau berjumpa abah macam boyfriend and girlfriend. Bersembang bila kitepunye nak pulang sahaja nanti. Pernah sekali masa itu kitepunye mengandungkan si Irfan, nak balik rumah dah masa tu dalam pukul 11 malam and guess what, abah ajak layan dia bersembang sampaikan tak sedar masa sampai pukul 1 pagi. mak apalagi ” tak balik lagi ke …. anak awak tukan mengandung.. macam boyfriend yang dah lama tak jumpa girlfriend.

Walau apapun kata mereka kitepunye tetap dengan Quote di atas .. anak perempuan akan senantiasa berada di hati ayah, abah, walid ataupun papa. bila single dulu, asal lepas pukul 12mlm pasti ada panggilan akan masuk bertanya pukul berapa balik , bila ada dinner dan kitepunye lepak sembang ngan kengkawan (zaman takda kereta) abah sanggup ambil kitepunye tak kira pukul berapa balik. Yang ketara bila abah sendiri menikahkan kitepunye dan melepaskan kitepunye untuk alam perkahwinan..

hari ini abah dah balik dapat jumpa sekejap pun jadi lah … actually abah and mak baru pulang dari vacation.

#moodhappysangat

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top