FOOD REVIEW

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

oleh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

Mendapat peluang untuk menikmati hidangan disini pastinya tidak dilepaskan. Buffet Ramadan 2017 di Bangi Golf Resort atau lebih dikenali (BGR) bakal berrmula dari 29 Mei hingga 23 Jun 2017. Mendapat pengikitirafan dan sijil HALAL dari pihak JAKIM sejak tahun 2009. Untuk tahun ini BGR memberikan kelainan dimana menghidangkan juadah dan hidangan dari pelbagai konsep buat para tetamu yang hadir

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

Antara hidangan yang ada yang selalu menjadi tumpuan para tetamu yang hadir

Satay Ayam mahupun Satay DagingBuffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

Nasi Lemak . – Cukup lengkap dengan bahan-bahan sampingan

Antara Hidangan Utama BGR

Ini juga merupakan hidangan terbaru dari BGR. Nasi Ayam Hainanese dimasak cara Oriental dan bakal menjadi station yang mendapat perhatian. Rata-rata menceritakan tentang lembutnya nasi yang dimasak, ayam Dengan mengaplikasikan teknologi terkini dalam penyediaan masakan Oriental, 

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

Kambing Bakar

menu kambing bakar adalah menu wajib (dari pemerhatian KP) yang ada di mana-mana Buffet Ramadan . Tak sah kalau menu nie takda kerana ianya adalah di antara menu atau station yang mendapat perhatian

Hidangan Sup

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

 

Lengkap dengan bahan-bahan dan kuah cili padi agak pedas ye so jangan letak banyak-banyak kalau tak tahan pedas ye


kelainan mee rebus yang dihidangkan di sini

Lemang wajib lah ada memandangkan Ramadan & Syawal bakal tiba

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

Serunding pun ada pilih nak ayam atau daging
Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

Antara hidangan Western yang ada


Ini adalah signature dish buat Bangi Golf Resort. Tak sah kalau ke sini tidak menikmati hidangan ini.Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

 

Harga Buffet Bangi Golf Resort

Kalau anda ke sini harga yang ditawarkan adalah berpatutan di mana lebih dari 100 hidangan di tawarkan

Dewasa: RM 58.00

Kanak-kanak : RM 28.00

Layari Website Bangi Golf Resorthttp://www.bgrrest.com

Facebook Bangi Golf Resort : Www.facebook.com/bangigolfresort

Instagram Bangi Golf Resort : @bangigolfresortofficial

Gambar-gambar menarik : #BGRbuffetramadhan17

Pencuci Mulut 

Tadi KP dah nikmati makanan-makanan yang berat atau menu utama bukan so jom kita layan pula pencuci mulut atau dessert. Kalau di segmen atau area sini, KP memang boleh lepak lama tau sebab KP suka lihat hidangan yang dihidangkan berwarna-warni. Tak jemu mata memandang tau .!! Tak percaya jom kita usha apa yang ada
erbuka bersama pencuci mulut memanglah menjadi kewajipan setiap kali setelah menikmati hidangan berat. Di Restoran BGR terdapat variasi pilihan kek-kek yang enak contohnya Assorted Swiss Rolls (Red velvet., Orange Jaffa & Macha Chocolate), Lychee Rose Cake, Pandan Gula Melaka, Salted Corn Green Velvet Cake dan banyak lagi. Kelainan di Restoran BGR untuk ramadhan kali ini turut ditawarkan dengan hidangan “Spanish Churros”! Makan panas-panas memang best!

Assorted Swiss Rolls (Red velvet., Orange Jaffa & Macha Chocolate),

Salted Corn Green Velvet Cake

Kuih tradisional – Kaswi

Donut



Kuih tradisional  – Kuih lapis- bingka ubi- kaswi- seri muka




Churros “Live Station ” Pun ada

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu .. Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

BGR turut mempunyai segmen hidangan buah-buahan dan semestinya DURIAN yang ditunggu-tunggu. Dikatakan yang buah-buahan ini terutama sekali DURIAN dibawa dari Raub, Pahang. Menawarkan D24 dan juga Musang King buat para tetamu yang hadir untuk berbuka puasa di sini sebagai penutup sebelum beransur pulang.

Manis dan kuningnya warna isi durian

Nampak tak bertingkat-tingkat durian nie. Tu tak kira di belakang meja tu siap berbakul-bakul lagi. Tak boleh bawa balik tau kena makan di sini sahaja.

 

Bukan setakat durian sahaja tapi mata kucing dan pisang juga ada di segmen buah-buahan ini. Fresh from kebun katanya

Buffet Ramadan 2017; Bangi Golf Resort Kembali Dengan Menu ..

Menikmati pelbagai juadah yang dihidangkan selepas seharian berpuasa pasti sesuatu yang dinantikan. Tapi lagi menarik jika pada masa yang sama dapat membeli belah& dimana tahun ini BGR memberikan kelainan buat para tetamunya. Ada tapak-tapak jualan akan dibuka agar para tetamu dapat &membeli barangan disini dengan harga yang isitmewa hanya di Bangi Golf Resort sepanjang bulan Ramadan nanti. Jadi jangan lepaskan peluang anda untuk berbuka puasa di sini sebagai pilihan untuk Buffet Ramadan 2017