Food Republic One Utama

Food Republic One Utama

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

image

Alhamdulilah , KP mendapat jemputan dari abg Ishak Ismail, Nazlan, Khai, Anarm dan abg Eizil untuk bersama-sama mencuba dan me-review makanan. Kali ini lokasi ialah di One Utama. Berjalan di Food Republic ada bermacam-macam jenis makanan yang disediakan tak kira dari Malaysia, Indonesia, Western, Indonesia mahupun Jepun. Di sini harga makanan dari RM 5.90 hingga RM 32 paling maksima mengikut menu dan pilihan yang dipilih.

Makanan Jepun yang dihidangkan dari Shokuji Bento House

Saba bento set mackerel fish
Saba bento set mackerel fish

Saba bento set RM15.90 (menggunakan ikan mackerel). Ikan mackerel penuh dengan DHA dan Omega 3 memang baik untuk perkembangan bayi sewaktu dalam kandungan. Ia di hidangkan bersama kentang lenyek(buatan sendiri), kobis dan timun Jepun. Di sertakan juga bersama taufoo Jepun dan telur kukus yang dicampur bersama “crabstick” dihdangkan bersama nasi dari beras Jepun. harga RM15.90.

Set bento salmon fish
Set bento salmon fish

Salmon Bento Set RM 16.90 Sama sahaja  Ia di hidangkan bersama kentang lenyek(buatan sendiri), kobis dan timun Jepun. Di sertakan juga bersama taufoo Jepun dan telur kukus yang dicampur bersama “crabstick” dihdangkan bersama nasi dari beras Jepun

Teriyaki Chicken
Teriyaki Chicken

Teriyaki Chicken Set RM12.80. Ramai readers yang sudah biasa dengan rasanya dihidangkan sekali dengan nasi dan juga sup.

Makanan Thailand yang dihidangkan oleh Rama9 

Kerabu Mangga
Kerabu Mangga

Kerabu/Salad mangga RM6.90 Kesedapan apabila  di gaulkan semuanya dengan kacang dan semestinya rasa dia umphhh….. Sedap tak terkata.

image

Pulut mangga
Pulut mangga

Pulut mangga M 6.90 ini first time KP makan sebab selama ini bila dihidangkan pulut mangga KP cuma akan makan mangga sahaja. Enaknya juga rasanya bila dicicah dengan santan dan di makan dengan pulut.

PadThai
PadThai

Pad Thai RM9.50  makanan ala Char Kuey Teow. Kelainannya ialah di hidangkan bersama taugeh yang fresh. Sedap di makan bersama cili api kicap.

Red Ruby
Red Ruby

RedRuby RM 5.00 antara dessert yang dihidangkan. Beberapa jenis buah-buahan dicampur dan enak di makan bersama nangka.

Makanan Indonesia yang dihidangkan di Ayam Penyet Enak

Ayam Penyet
Ayam Penyet

Set Ayam Penyet RM10.80 didatangkan dengan set nasi, sup, keropok murni, sambal, kicap dan sudah tentunya ayam penyet

Udang petai berlado
Udang petai berlado

Udang Petai berlado RM 11.80 di hidangkan dengan nasi putih, telur dadar, keropok murni , sup,dan udang petai berlado

Sup buntut a.k.a sup ekor
Sup buntut a.k.a sup ekor

Sup buntut a.k.a sup ekor, RM11.90Kalau makan memang meletups.. Terasa keenakkannya. Dan last sekali lagi sotong penyet pula berharga RM11.80 sama sepei set ayam penyet Semua makanan ini boleh didapati di Food Republic One Utama di Ayam Penyet Enak. Oh ya tuan punya gerai Cik Nora ada juga membuat katering.

Sotong penyet
Sotong penyet

Makanan yang di hidangkan Di Western pula 

Menarik tak hidangannya. bukan sahaja menarik tetapi menyelerakan juga. Spaghetti Skillet salmon RM 11.90 antara makanan yang terkenal dan mendapat perhatian orang ramai di Food Republic ini. Terasa sebatinya kuah spaghetti bila di makan dengan ikan salmon. Sesuai untuk semua golongan usia

Spaghetti Skillet Salmon
Spaghetti Skillet Salmon

image

Grilled Chicken sausage
Grilled Chicken sausage

Grilled chicken sausage RM14.90 makanan yang popular antara yang di pilih oleh kanak-kanak. Menu sausage dan mashed potato amat kenyang dan set ini boleh dimakan untuk 2 orang. KP sendiri berkongsi oleh kerana portion yang besar

Dessert sebagai penutup

image

image

imageAnatara dessert ice floss RM7.80 yang dihidangkan pada malam ini. Terdapat pelbagai rasa seperti chocolate, strawberry dan mangga. Harga pun berpatutan dengan dessert yang dihidangkan

pada semua readers andai kata ke One Utama untuk shopping sudi sudilah singgah di Food Republic One Utama. gerenti tak rugi dan berbaloi-baloi.

#oneutama #foodrepubliconeutama

 

About The Author

4 thoughts on “Food Republic One Utama”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top