EVENT SUKAN

Shell Electric Run 2016 Kembali Lagi, Best Berlari Dalam Cahaya

oleh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Shell Electric Run 2016

Shell Electric Run 2016 kembali lagi pada tahun ini. Berlari di waktu malam dengan rakan-rakan mahupun ahli keluarga tersayang disaksikan dan bertemankan cahaya di setiap pit stop yang ada memberikan sesuatu kelainan. Keseronokkan bukan sahaja berakhir di larian sahaja dimana ianya akan diikuti dengan konsert selepas itu. Nak tahu lebih lanjut lagi tentang ini apa kata jom usha apa yang sempat KP kupaskan

Shell Electric Run 2016

Sedikit informasi tentang Electric Run

Seperti tahun-tahun yang lepas Shell Electric Run kali ini diadakan di Selangor Turf Club. Pada yang belum mengetahui larian ini adalah larian sebanyak 5 km di mana ianya berlari disekeliling course lumba kuda ini. Bukan sahaja anda berlari di waktu malam tetapi ditemani dengan sinaran lampu-lampu yang di reka disetiap pit stop.
Shell Electric Run 2016

Larian sepatutnya bermula pada jam 8 malam telah ditunda kepada 9 malam akibat hujan lebat sejak jam 6petang lagi . Walaupun hujan lebat ianya tidak mematahkan semangat KP dan rakan-rakan lain mahupun pelari atau pengunjung yang datang seawal jam 5 di sini untuk menghabiskan larian 5km. Dijangkakan lebih daripada 15,000 orang yang memasuki dan berlari pada malam ini. Sementara menunggu waktu pelepasan ada juga disediakan makanan via fodd truck dan juga deli2go untuk mereka yang ingin mengisi perut sebelum berlari

Shell Electric Run 2016 Lihat sahaja gambar yang sempat KP rakamkan dalam keadaan hujan lebat masih lagi ramai yang datang untuk berlari. Kagum dengan mereka ini semua kerana bukan selalu kita dapat belari di waktu malam bertemankan lampu neon. KP memang follow Shell Electric Run sejak tahun lalu dan semestinya kali ini jugaShell Electric Run 2016 Alasan hujan diletakkan ke tepi dimana inilah peluang untuk bersama rakan-rakan menghabiskan larian sejauh 5km. Keselamatan tetap di jaga agar tidak memudaratkan para pelari yang lain. Hujan yang turut dan berhenti dan turun sekali mengakibatkan trek larian agak kebasahanShell Electric Run 2016 Memandangkan hujan mulai reda, jam 9 malam berlepas kami semua untuk berlari. Ada beberapa stage untuk berlepas kerana jumlah lebih dari 10,000 yang hadir di sinari dengan warna warni di tangan sebagai gelang, cermin mata, topi dan juga tali kasut.Shell Electric Run 2016

Selepas di garisan permulaan anda bakal berjumpa dengan cik abang-cik abang ini.

Shell Electric Run 2016Setiap pit stop akan ada lampu neon yang disediakan agar anda dapat mengambil gambar dan merakamkan moment terindah ini. Ada courseland ‘Water Station’, Neffmau5, ‘weathered the storm’, Rainbow Road, Under The Sea dan Candy Lane. Tahukah anda ini semua oleh Shell dan juga official university iaitu  Limkokwing University of Creative Technology. di antaranya

Rainbow RoadShell Electric Run 2016

Neffmau5,Shell Electric Run 2016

Neffmau5,Shell Electric Run 2016

Under The SeaShell Electric Run 2016

Water StationShell Electric Run 2016 Candy LaneShell Electric Run 2016Welcome to the winner’s circle – yeayy… dah nak sampai penghujung dah
Shell Electric Run 2016 Shell Electric Run 2016 Lihat sahaja hiasan yang ada
Shell Electric Run 2016 Shell Electric Run 2016 Walaupun kepenatan tetapi KP sempat juga menghabiskan course sejauh 6km (tambahan km dari 5km ke finish line). Ini adalah satu pencapaian lagi buat KP kali ini dimana walaupun tidak bersenam tidak bermakna tidak dapat menghabiskan course ini.Sayang takda rekod masa di papan Finish Line ini mungkin kerana hujan tadi.Shell Electric Run 2016 Oh ye perjalanan KP bukan sampai situ sahaja. Shell kebetulan ada membuat The Shell Fuelsave LED Maze. The Powerhouse, adalah tempat terakhir yang wajib di singgah.Apalagi jom tengok apa yang ada kat dalam nakShell Electric Run 2016Do More LED Maze sebenarnya ingin memberitahu pada anda semua tentang bahan api iaitu minyak secara seronok supaya korang boleh praktikkan di dalam kehidupan seharian kita semua. LED Maze ini diperbuat daripada gabungan bahan-bahan termasuklah plywood, metal poles, tarpauline visual wrap, emulsion finish, LED rope lights, LED strips dan LED rainbow lights.

Shell Electric Run 2016

Best juga bila lalui setiap zone ini, ada peluang buat aktiviti dan selfie, lepas tu ada goodies bag yang cukup menarik dari Lazada, Bfab, Celebrity Fitness, Soleus, Karrimor, Touch & Go and Wall’sShell Electric Run 2016

Ada 7 seksyen di dalam LED Maze iaitu

1. Shell Station Zone
Visit a Shell Station unlike any you’ve ever seen
Shell Electric Run 2016
2. Shopping Zone
Strut alongside a display of the latest high fashion
Shell Electric Run 2016
3. Movie Zone
Pretend to be director on a movie set (Tak sempat jadi director panjang Q)
Shell Electric Run 2016
4. Sports Zone
Get physical with a basketball hoop and football set
Basketball

Shell Electric Run 2016 Football
Shell Electric Run 2016 Designed to last longer per tank – Siapa dia “Pastinya SHELL bukan?”Shell Electric Run 2016 Shell FuelSave Do More LED Maze – Road Trip Zone33

5. Roadtrip Zone
Take break at some of Malaysia’s best tourist destinations
Shell Electric Run 2016 Pilihlah kemana lokasi yang anda inginkanShell Electric Run 2016 Bukan senang nak naik beca kat Selangor Turf Club tauShell Electric Run 2016
6. Food Hunter Zone
Have a drink at a hawker stall
Shell Electric Run 2016 Sempat minum kejap Shell Electric Run 2016 Sempat memasak jugaShell Electric Run 2016
7. Party Zone
Party with dancing robots or spin tunes at the DJ Booth
Shell Electric Run 2016 Gambar kenangan bersama Bumble Bee dan Opitimus PrimeShell Electric Run 2016 So bila LED Maze selesai, larian pun dah lengkap apa lagi .. Jom kita berparty bersama-sama . Shell Electric Run 2016

Pastinya ini adalah pengalaman yang berbeza untuk tahun ini sambil belari sambil mempelajari tentang penjimatan minyak dengan kenderaan yang digunakan. Siapa yang tidak tahu tentang SHELL sekarang dengan bangganya bakal menabik tangan kepada Shell Fuel Save yang memberi banyak tips pemanduan dan penjimatan minyak.

Shell Electric Run 2016

Terima kasih kepada Shell dan para penaja. Terima kasih sekali pada Shell kerana menjemput dan mengadakan larian ini dan harap tahun hadapan ada lagi.Untuk yang ingin tahu lebih lanjut jangan lupa klik di Shell Electric Run 2016

 
 
 
Website Shell Malaysia – untuk cara-cara jimatkan minyak kereta

#kitepunye #kitepunyedotcom #shellmy #electricrun #electricrun2016