EVENT

Seronok Shopping di Ez Buy Online Malaysia

oleh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Wanita dan membeli belah atau shopping tidak dapat dipisahkan bagai irama dan lagu. Tidak kira window shopping, atau memang shopping ini adalah antara minat wanita. Dengan trend & teknologi terkini , online shopping merupakan perkara yang paling digemari dan disukai. Katanya jika shopping tak kisah di mall atau online secara tak langsung dapat megurangkan stress betul ke?

Seronok Shopping di Ez Buy Online Malaysia

 

Ingin KP kongsikan yang terkini ada laman web online shopping terbaru buat anda yang suka shopping. Dengar-dengar ada diskaun jika bershoppig via online di Ez BUy. Ini yang membuatkan KP pun turut sama saksikan & join sama. Yang menariknya ialah sebut sahaja barangan apa yang anda ingin beli, semuanya ada dari barangan lelaki , barangan wanita, barangan kanak-kanak , barangan kereta, dan bermacam-macam lagi. Nampak tak kat sebelah kiri kategori yang ada di laman web online Ez Buy

e2

Proses online shopping di Ez Buy

Seperti online shopping yang lain, anda perlu mendaftar terlebih dahulu.EZ Buy Registration Sewaktu mendaftar nanti jangan lupa letak butiran diri ye dimana akan mendapat voucher sebanyak RM15 . Untunglah bila dah register dapat Rm 15 Voucher. Jangan lupa masukkan code ezsh15 untuk mendapatka 15% off shipping fee dengan menggunakan code yang dikongsi tadi

 

Antara Pilihan KP di Ez Buy

Terlalu banyak untuk di pilih bagi anda yang meminati online shopping. Sedangkan KP sendiri mengambil masa untuk pergi dari satu kategori ke satu kategori untuk mencari produk yang diminati. Bila online shopping ini, lagi banyak pilihan boleh dipilih lagi rambang mata. Semua pun cantik, semua pun lawa dan semua pun nak beli. “Hati wanita memang begini….Semua pun nak belikan…” .. Pilihanku adalah TOYS…

 

e3

 

Dalam kategori TOYS,, di antaranyae4

 

Yang menjadi pilihan KP

Children Colour Jigsaw Puzzle

e5

Secara tidak langsung mengajar anak-anak untuk melukis dan mewarna di usia yang awal. Siap dengan contoh lukisan dan warna juga disediakan. Untuk yang berumur dari 3- 6 tahun memang sesuai. Lihat nie domestic shipping RM0.00 dan harga set ini cuma RM8.28 sahaja satu

 

Ezbuy Malaysia Prime Membership

 e6

Kelebihan lain jika membeli di laman ezbuy Malaysia ni ialah,anda boleh membeli secara borong. Bukan itu sahaja dimana apabila membeli secara borong anda cuma perlu membayar secara flat rate harga penghantaran iaitu RM8.80 nett tidak kira berat atau kecil saiz bungkusan itu. Kalau anda membayar yuran tahunan sebanyak RM188 pula, anda boleh menggunakan servis ini selama setahun. Selama setahun ianya akan akif dan ambil peluang untuk shopping sebanyak mana yang boleh. Kena teliti dengan betul setiap barang yang ingin dibeli ada penghantaran,atau tidak . Kadar Penghantaran rendah iaitu RM4.50 / 500 g untuk economy air & Tiada Yuran Agent.Boleh klik di sini untuk melihat dengan lebih terperinci Prime Service Link

e7

Buat masa ni ada juga tawaran 1 month ‘Trial Period’ dengan harga RM18.80 bagi setiap kali penghantaran.

Pelbagai barangan yang ditawarkan di sini dan harganya berpatutan. Menjadi keseronokan bagi KP kerana domestic shipping RM0.00 Barangan yang menjadi perhatian KP sewaktu akses di kategori Primee7

 

Ini adalah barangan yang KP beli via Ez Buy online shopping . Lihat harga penghantaran Cuma RM 8.80 sahaja tidak lebih dari itu. Sebelum anda klik di button Check Out, pastikan beberapa perkara ini di buat ye

  • Pastikan item yang dikehendaki itu betul dari saiz atau warna
  • Harga setiap item itu betul atay tidak
  • Semak sama ada item diimport dari mana
  • Harga shipping yang ditawarkan
  • Cuba tgk dapat tak tawaran diskaun yang tertinggi
  • Kuantiti item betul
  • Tempoh masa dan tarikh penghantaran
  • Tentukan shipment dan payment method
  • Mudah kan?

 e8

 

Untuk membuat pembayaran senang sahaja, tekan pay now . Ada beberapa cara bayaran untuk korang pilih bagi tambah ‘Top Up’ yang diperlukan semasa payment check out, iaitu

  • E-Banking (Local),
  • Online Internet Banking
  • ATM Transfer,
  • Kad Kredit.
e11

Nampak tak keberkesanan dan Untungnya bershopping di Ez Buy

  • tidak perlu risau tentang masa yang akan di habiskan sewaktu berada di luar sana
  • tidak perlu risau tentang cuaca sewaktu membeli-belah
  • tidak perlu risau tentang parking
  • tidak perlu risau tentang kesesakan lalu lintas
  • tidak perlu risau tentang ketiadaan stock yang menyebabkan anda pergi dan tidak dapat membeli
  • mendapat promosi dan tawaran terkini dari Ez Buy – 4 X tawaran (membeli secara global)
  • selamat dan cepat
  • 80 unlimited untuk caj penghantaran .

 

 

Oklah KP dah siap membeli dan sekarang tunggu barang nak sampai. Nanti KP share kan barangan apa yang dibeli. Sekarang online shopping makin menyeronokkan dimana semua dihujung jari sahaja.