EVENT

Pengalaman dengan Plus Helpline (Live)

oleh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pengalaman dengan Plus Helpline ini adalah siaran langsung dimana sewaktu entri ini ditulis belum.kelihatan bantuan lagi yang sampai. Sudaj masuk 1jam 40minit menunggu dari belum gerimis sampai gerimis. 

Pulang dari Review Chakri Palace di KLCC , lalu NKVE Jalan Duta. elok ajer menuruni bukit di KM 246 dari lane 2 terus ke lane 1sbb tetiba nampak signal enjin keluar.. then kereta tersegukseguk terus ke emergency lane. elok masuk keta mati. so secara automatio terus call plus helpline

Kronologi 

jam 2107 bercakap ngan en zakaria dah buat report bagai siap infrm yg kite sorang . masa nie double signal dah pasang cuma tak tahu kat KM mana sbb takut nak keluar.. cubalaj tggu ditepi jalan nie terasa diri blh terbuang sbb lajunya kereta ,lori, bas mahupun motor

jam 2137 x kelihatan sesapa so call lagi tapi tak ingat cakap ngan siapa. cuma staff noe agak sarcastic sbbnya dia kata nak tak kena tggu sbb kalu dlm perjalanan ke kereta kita ada kereta lain yg rosak dia akan baiki yg itu dulu. kalau ada accident dia akan settle yg itu ( kalau accident kita fahamlahkan).yang bjat sakit hati is dia sempat kata malam cuma ada 1ajer kereta peronda yg akan bertugas.

rasa rasa nak meletup ke apa.. biar betul kita bayar tol punya mahal tapi service camnie. and best is kat plus helpline tiada siapa pun ada courtesy utk call tanya sama ada dah ok ke tak.hubby yg kita call 5minit srlepas kita call plus line pun dah sampai ini plusline tak spai lagi 

2217 dah 1j 10 minit cakap ngan aida. kenapa tak sampai lagi peronda nie.. kalu ada problem kena inform jgn buat kita tggu macam nie.. kite kalau tak rosak tak minta bantuan blh . bukan sahaja nak ringgi suara tapi terpaksa sebab tiada kesudahan dan tak tau nak buat apa.. nak call insurance dah call plusline . nanti dedua datang macam mana. dia kata dia nak chk and call blk

2237 baru call kata peronda ada 1 ajer n mereka dr subang. well yg ini memang pihak plus kena chk  and buat sesuatu walaupun nisbah kerosakan 1dalam 20. kenalah memahami siapakah pengadu anda . jika individu itu perempuan sendirian srpatutnya kenalah beri pwrhatian sedikit. bukan apa tidak mahu kejadian yg tidak diingini

2310’BLG 2363 sampai.. itu pun katanya lmbt sbb tgh tggu lori letak kon kat highway. bila tanya jam berapa dapat report katanya jam 2221 baru dapat panggilan dalam 2310baru sampai.bayangkan dari jam 2107 hinggalah jam 2221 apa yg berlaku. betul juga kata peronda memang tak salah kalau kami sebagai pwngadu agak kecewa dengan servis yg dibwrikan sebab lama menunggu.kalau ada accident mungkin memahami ini tiada dan pengadu pula kena berulang kali menelefon

yang buat jadi panas hati lagi sebab dari tak hujan jadi gerimis dari gerimis siap berhenti. begitu lama penantian dan mengharapkan bantuan.sejuk hati bila peronda yg hadir membantu meminta maaf walaupun bukan salah mereka . andai kata kalau tidak menelefon berkali kali tadi agaknya jam berapa bantuan sampai??

akhirnya kereta kena towing juga hingga ke tol kota damansara selesai jam 2325. agak sedih tapi nak buat macam mana .. panggilan dibuat tetapi tiada action diambil. kereta dipaeking dekat dgn balai polis agar dappat dipantau

Pihak Plus perlu mengambil pendekatan dimana perlu mengambil kira penambahan kereta peronda. mungkin ada yg standby di lokasi tertentu atau ada yg meronda. kenapa kerama apabila terjadi sesuatu tidaklah perlu menunggu yg satu ini utk membantu kerana jika pada mal ini kebetulan ada accident dan kereta rosak yg perlukam bantuan berapa lama perlu ditunggu. itu blm diambil.kira ttg keadaan penumpang didalamnya

perkara nak jadi kita tak boleh halamg tapi boleh dibantu dengan cara yg paling cepat.