EVENT

Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?

oleh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pencarian Wanita Melayu 2016 sudah sampai ke penghujungnya dan siapakah pemenangnya? Plaza Shah Alam menjadi saksi di mana Pencarian Wanita Melayu (PWM) 2016 peringkat akhir telah diadakan baru baru ini. Acara ini diwarnakan lagi dengan pemakaian pakaian tradisional setiap nergeri dan pakaian batik daripada Istana Batik Plaza Shah Alam di peragakan oleh para perserta peringkat akhir. Pakaian yang indah direka oleh Bahari Asyek untuk para finalist kali ini

Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya? Acara ini telah memasuki tahun ketiga berturut-turut dimana adalah salah satu pertandingan di kalangan wanita Melayu unuk membuktikan bahawa mereka adalah wanita Melayu yan berjaya sebagai seorang yang professional dalam era moden sambil berpegang teguh kepada tradisi-tradisi dan akar budayaPencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?

 

Setiap busana tradisional yang diperagakan mewakili negeri kelahiran sendiri atau mewakili negeri yang dipilih untuk para finalist. Bakal memperagakannya sambil di alun oleh lagu yang menjadi identiti negeri tersebut. Di antara para finalist yang memperagakan pakaian tradisional dari negeri asal mereka.
Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya? Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Tahun ini, kami menerima sambutan yang amat menggalakkan dengan peserta dari Berbeza-beza berbeza hidup dan-negara yang mengambil bahagian dalam usaha kami untuk mencari wanita Melayu muktamad. Acara akhir hari ini akan terdiri daripada sepuluh (10) peserta akhir akan di pilih untuk memenangi tiga (3) pemenang utama serta Miss fotogenik dan Miss personaliti, “kata Puan Azura Mokhtar, Pengurus Kanan Plaza Shah Alam.

Untuk pakaian batik daripada Istana Batik Plaza Shah Alam pula, rekaan yang halus dan masih mengekalkan ciri-ciri tradisionalnya.

Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya? Para finalist bersama dengan pakaian batik daripada Istana Batik Plaza Shah Alam 15 Pertandingan ini berjaya menarik penaja ternama seperti Habib Jewel, Ice Watch, Concorde Hotel dan banyak lagi. Penaja pakaian yang dipakai atau diperagakan oleh para finalist serta pakaian gaya untuk para juri hari ini adalah dari Bahari Asyek, Istana Batik, Asyira Kaseh , Butik Eastern Creation dan juga d’Qapas Boutique. Finalist juga menggayakan koleksi HABIB Aura yang merupakan koleksi khas untuk wanita berhijab di Malaysia dimana AURA adalah gaya koleksi lengkap dengan rantai, gelang, cincin dan kerongsang. Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?
Wajah terkejut dalam kegembiraan sewaktu dinobatkan sebagai pemenang Pencarian Wanita Melayu 2016 Cik Norhazwani,
Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?

Pemenang Pencarian Wanita Melayu 2015, Cik. Nurul Ayu Alwani bersama pemenang Pencarian Wanita Melayu 2016, Cik Norhazwani, turut serta Dato Sri Meer Sadik Habib, Pengarah Urusan Habib Jewels.Tetamu kehormat termasuk Yang Berbahagia Dato ‘Sri Meer Sadik Habib, Pengarah Urusan Habib Jewels Group, penaja utama Pencarian Wanita Melayu (PWM).

Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?

Pemenang Pencarian Wanita Melayu 2016, Cik Nur Suliani (Miss Photogenic), Cik Nur Eisha (1st Runner Up), Cik Norhazwani (Champion), Cik Noor Shalina (2nd Runner Up) & Cik Syarifah Nadia (Miss Personality). Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya? Juri-juri yang terlibat dalam menobatkan Pencarian Wanita Melayu 2016 termasuk selebriti Vanida Imran, Dynas Mokhtar selain Puan Azura Mokhtar dan Puan Marini.Pencarian Wanita Melayu 2016, Siapakah Pemenangnya?

Selesai sudah Pencarian Wanita Melayu (PWM) 2016. Syabas dan Tahniah buat pemenang dan berharap pencarian ini akan diteruskan untuk tahun yang akan datang. Wanita Melayu yang di cari penuh dengan tradisi walaupun dalam era moden. Dari pelbagai profesion dan latar belakang seperti doktor, pelajar kejuruteraan , mahupun ibu kepada 4 orang anak.

credit picture : Maestro Ridwan , Ayu Rafikah

#kitepunye #kitepunyedotcom #PWM2016 #Wanitamelayu2016