EVENT

Kempen BeMe Sparkling Ribena® & Duta Ribena DiPerkenalkan ; Elizabeth Tan

oleh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Kempen BeMe Sparkling Ribena® & Duta Ribena DiPerkenalkan ; Elizabeth Tan

Suntory Beverage & Food Malaysia Sdn Bhd (SBFM) mengajak semua rakyat Malaysia “untuk membebaskan diri mereka yang sebenar” melalui Kempen BeMe Sparkling Ribena® yang dilancarkan hari ini. Penyanyi dan pencipta lagu popular tempatan Elizabeth Tan turut diperkenalkan sebagai Duta Sparkling Ribena® yang baru pada acara ini, di mana beliau mempersembahkan lagu rasmi atau jinggle Kempen BeMe Sparkling Ribena®.

“Dalam hidup yang padat tekanan ini, Ribena® meyakini kepentingan mengambil masa untuk membebaskan diri daripada sebarang jangkaan, mendengar kata hati dan menyerlahkan personaliti diri yang sebenar. Menerusi Kempen BeMe Sparkling Ribena®, kami mahu menggalakkan rakyat Malaysia agar berhenti seketika semasa jadual harian yang sibuk dan menikmati saat-saat BeMe, di mana anda boleh menyerlahkan jati diri anda yang semulajadi dan bebas kerunsingan. Sebagai jenama yang sudah berada di pasaran lebih 75 tahun, kami berasa bertuah kerana Ribena® kekal pada identitinya, menyebarkan kebaikan semulajadi anggur hitam di merata dunia, justeru, mengekalkan identiti diri yangtersendiri adalah penting buat kami,”

“Jenama Ribena® cukup dekat di hati ramai rakyat Malaysia, hadir pada zaman kanak-kanak kami dan mencetuskan memori indah. Malahan, rangkaian Sparkling Ribena® adalah cara terbaru untuk menikmati rasa Ribena® yang unik dan sukar dilupakan. Dengan buih ringannya yang mencerminkan saat-saat seronok dan girang dalam hidup, Sparkling Ribena® adalah teman sempurna bagi kesemua saat-saat BeMe. Kami memilih Elizabeth Tan sebagai Duta Sparkling Ribena® yang baru kerana beliau menjiwai semangat BeMe dengan menyerlahkan personalitinya yang tersendiri. Dengan bantuan Elizabeth yang menjadi terkenal menerusi YouTube dalam satu contoh saat-saat BeMe di mana beliau meluahkan perasaan menerusi sebuah lagu, kami mahu lebih ramai rakyat Malaysia meraihsaat-saat BeMe mereka,”

kata Lee Hon Tong, Pengurus Besar Serantau bagi Malaysia, Singapura dan Hong Kong, SBFM.

Elizabeth Tan, Duta Sparkling Ribena® yang baru dilantik, turut berkongsi saat-saat BeMe beliau semasa majlis pelancaran, mengimbau kembali pengalamannya sebagai penghibur.

“Semasa mula-mula bergelar artis YouTube, saya hanya mahu berkongsi minat saya terhadap muzik dengan para pengguna Internet. Saya percaya keseronokan mencapai saat BeMe adalah sesuatu yang tidak ternilai. Sejak bertahun lamanya, saya sentiasa percaya yang saya meluahkan perasaan menerusi lagu dengan cara terbaik apabila saya mengekalkan identiti diri yang sebenar, dan saya kini berjaya hasil daripada usaha mengetengahkan gaya muzik saya yang tersendiri. Jadi, Kempen BeMe Sparkling Ribena® yang mengajak rakyat Malaysia untuk meraikan diri mereka yang sebenar adalah satu pendekatan yang amat bermakna bagi diri saya. Saya berharap rakyat Malaysia akan dapat kepuasan yang mendalam menerusi saat-saat BeMe mereka. Saya sudah lama menikmati kelazatan anggur hitam Ribena® sewaktu membesar, dan hari ini, kelazatan Lightly Sparkling Ribena® yang mengimbau memori indah zaman kanak-kanak saya,”

Sempat menyanyi jinggle Kempen BeMe Sparkling Ribena®

Versi Melayu


Versi English

Sewaktu pelancaran itu, Elizabeth turut membuat demonstrasi resipi minuman ciptaannya iaitu Sparkling Lizzy – gabungan Sparkling Ribena® Blackcurrant, sesudu besar jus limau, dua biji asam boi dan daun pudina segar, yang diinspirasikan daripada minatnya terhadap muzik dan gaya hidupnya yang aktif

Antara bahan- bahan yang ada untuk para jemputan membuat dan merasa dengan perisa Sparkling Ribena® Apple dan Sparkling Ribena® Orange

Sparkling Ribena® Blackcurrant Original – still menawan hati para tetamu yang hadir

Cuba menu terbaru  Orange de Coco – Sparkling Ribena® Orange dengan meletakkan Nata de coco dan longan

Ataupun Sparkling Lizzy – dimana campuran Sparkling Ribena® Original bersama Asam Boi, Mint dan Lime

Apple Delight lain pula dimana – Sparkling Ribena® Apple bersama lemon dan cincau 

Pastikan yang anda mencuba resipi ini dan jangan lupa untuk menyertai kempen #bememoments . Kongsi bersama dengan mereka di luar sana melalui Kempen BeMe Sparkling Ribena®. Inilah saat -saat untuk diri anda sebentar .. Jumpa lagi ye