EVENT

Dr.Ko Skin Specialist Melancarkan Mesin Laser Picoway®

oleh

Assaamualaikum Dan Salam SejahteraDr.Ko Skin Specialist Melancarkan Mesin Laser Picoway®

Dr.Ko Skin Specialist telah melancarkan Mesin Laser Picoway® . Pelancaran yang diadakan baru-baru ini di Aloft Hotel telah mendapat sambutan meriah. Katanya gimik pelancaran ia sendiri sudah memukan para hadirin yang hadir pada petang itu. Siapa yang tidak kenal dengan Dr. Ko Skin Specialist dimana ianya adalah salah sebuah pusat rawatan estetik dan laser yang terkenal di rantau Asia.

Majlis telah dimulakan dengan gimik pelancaran dimana Death Vader, Stormtroopers dan Jedi telah memasuki ruangan dewan bersama dengan Dr. Ko. Dr.Ko Skin Specialist Melancarkan Mesin Laser Picoway®Atilia Haron selaku pengacara pada majlis ini dan telah dihadiri oleh beberapa selebriti terkenal seperti Erma Fatima (Pengarah Filem), Idris Khan (Pelakon), Amanda Chaang ( Pengacara Astro SuperSport) , Yasmin Hani ( Pengacara TV) dan beberapa artis yang lain.

Dr.Ko Skin Specialist Melancarkan Mesin Laser Picoway®

Informasi tentang Picoway®

KO Skin Specialist adalah pusat rawatan laser satu-satunya di Malaysia. Ianya menawarkan teknologi laser Picoway®. Teknologi Picoway® ini merupakan alternatif terulung dalam pembuangan tatu dimana ia tidak seperti mesin laser traditional. Picoway® menghantar tenaga kepada dakwat yang disasarkan menggunakan denyutan ultra-pendek yan pantas untuk menghapuskanya dengan cepat dan selamat.

Picoway® adalah teknologi laser proprietary milik syarikat alatan perubatan estetik yang bertapak di Amerika Syarikat, Syneron-Candela dan diedarkan di Malaysia oleh Beaumedic Aesthetic (M) Sdn Bhd di bawah jagaan Pengurus Besar, En. Lau Chang Yaw. Saksikan bagaimana teknologi Picoway® ini digunakan dalam rawatan pembuangan tatu:

Menurut Ketua Pengarah Eksekutifnya, Dato’ Dr. Ko Chung Beng, KO Skin SpecialistDr.Ko Skin Specialist Melancarkan Mesin Laser Picoway®

“Mesin laser Picoway® yang bernilai berjuta dolar dibawa ke Malaysia bagi memenuhi permintaan terhadap rawatan teknologi ini. Picoway® adalah rawatan dermatologi laser yang termaju di dunia untuk menghilangkan tatu dan pigmentasi benigna seperti jagat dan bitnik-bintik penuaan. Teknologi ini menggunakan denyutan laser terpendek dalam pasaran – 375ps dan 450ps. Ia diukur dalam unit pikosaat (satu persetrilion saat) yang mana laser tersebut akan memecahkan pigmen dengan berkesan menjadikan ia partikel kecil untuk disingkirkan oleh kulit.”

“Kami merasakan keperluan untuk membawa teknologi Picoway® ke Malaysia kerana rakyat Malaysia kebanyakkannya mempunyai warna kulit yang agak gelap. Adalah agak sukar untuk merawat pesakit dengan warna kulit yang lebih gelap kerana kebanyakkan rawatan laser biasa biasanya menyebabkan tenaga diserap ke dalam kulit dan bukannya partikel pigmen yang disasarkan,”

Dr.Ko Skin Specialist Melancarkan Mesin Laser Picoway®Picoway® menjadi perintis pengubah pasaran kerana tenaga laser di hantar ke partikel pimen yang disasarkan sambil mengurangkan jumlah haba yang diserap oleh kulit. Rakyat Malaysia kini mempunyai pilihan rawatan laser yang sesuai untuk warna kulit mereka dan yang lebih penting lagi ia selamat dan selesa. Untuk maklumat lanjut tentang teknologi laser Picoway®, anda boleh layari

Website Dr.Ko Skin Specialist : www.koskinspecialist.com

Facebook Dr. Ko Skin Specialist : https://www.facebook.com/koskinspecialist

Instagram Dr. Ko Skin Specialist : www.instagram.com/koskinspecialist