Es Closet Syarikat Fesyen Pertama Malaysia Tersenarai di Nasdaq USA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Es Closet Syarikat Fesyen Pertama Malaysia Tersenarai di Nasdaq USA|Syarikat fesyen ES Closet International Berhad menyatakan hasrat mereka untuk disenaraikan di papan utama NASDAQ, bursa saham kedua terbesar di dunia. Ini diumumkan oleh Ketua Pegawai Pemasarannya, Dr Zyro Wong, pada sidang akhbar eksklusif yang diadakan di Restoran De.Wan 1958 oleh Chef Wan di Kuala Lumpur hari ini. Selepas penyenaraian, ES Fashion akanmenjadi syarikat fesyen tempatan yang pertama yang akan disenaraikan dibursa saham utama antarabangsaang pertama yang akan disenaraikan dibursa saham utama antarabangsa.

Ia menandakan sebagai tanda masuk untuk jenama fesyen Malaysia di lapangan perdagangan antarabangsa. ES Closet juga mengumumkan kerjasama dengan Sharelaa, yang membawa dua jenama utama antarabangsa – Melissa – dan juga kerjasama dengan jenama Malaysia – TNTCO – sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya.
ES Closet juga memperkenalkan MOONA CAESEN, jenama tempatan terbaru mereka yang menampilkan fesyen bergaya, kepada ahli media, pemegang saham, pelabur berpotensi dan tetamu undangan. CAESEN diwujudkan khusus untuk pasaran Melayu dan akan berada di pasaran dari tahun 2020.
ES Closet juga mendedahkan rancangannya untuk menyediakan aplikasi fesyen striming secara langsung yang pertama di Asia Tenggara yang menggunakan pemimpin pendapat (KOL) untuk memacu jualan dengan cara yang inovatif serta menggunakan penyelesaian AI dan analisis data besar. ES Closet disasarkan untuk menembusi negara-negara seperti Indonesia, Vietnam, Thailand dan Filipina, dengan bantuan pakar tempatan dan duta jenama terkemuka.
ES Closet juga sedang dalam proses menyampaikan NICSS, jenama pakaian inovatifnya, yang menggunakan fabrik nanoteknologi yang menjerat udara sejuk dan memindahkan haba dari badan, sesuai untuk negara-negara yang mempunyai iklim lembap. Cooling Shirt akan keluar pada tahun 2020.
Encik Nicson Pua, CEO Kumpulan ES Fashion berkongsi niat syarikatnya untuk menjadi yang pertama dalam mewujudkan platform komuniti eko-sistem fesyen yang menghubungkan pembeli dan pembekal. Ia akan menjadi trendsetter baru, katanya, dan kami berani menaruh harapan untuk membangunkan lebih banyak rancangan yang menarik pada masa depan dan mengalu-alukan semua pihak yang berminat untuk menyertai kami sebagai sebahagian daripada lonjakan kami ke depan dan revolusi dalam industri fesyen.
Dalam ucapan alu-aluan beliau, Dr Zyro Wong bercakap secara terperinci mengenai rancangan pengembangan syarikatnya dan bagaimana ia dijangka memberi impak yang besar dalam masa yang singkat. CAESEN MOONA akan menjadi trendsetter baru dalam industri siaran fesyen striming secara langsung dan kami tidak sabar-sabar untuk mengembangkan model perniagaan kami di seluruh Asia Tenggara, katanya.
Pakar penjenamaan dan pakar pemasaran yang dihormati itu juga memperkenalkan penubuhan kolej yang pertama untuk melatih calon-calon berpotensi untuk menjadi penyiar striming profesional yang akan dikenali di seluruh rantau ini. Sesiapa yang berminat dengan fesyen, boleh menyertai program baru yang inovatif ini yang direka khas untuk memperluaskan peluang mereka dalam bidang pemasaran dan jualan fesyen, katanya.
Dalam taklimat terperinci tentang rancangan penyenaraian syarikat itu, penasihat kumpulan untuk ES Closet, Kennay Tang menjelaskan, untuk disenaraikan di NASDAQ bukan kerja yang mudah, tetapi kami yakin bahawa ES Closet akan mencatatkan sekurang-kuranghya USD 4.00 di papan utama NASDAQ. Dia bercakap dengan panjang lebar tentang sebab-sebab dan faedah untuk ES Closet untuk disenaraikan di Nasdaq dan bukannya di rantau Asia Tenggara atau di halaman sendiri.
Dia juga menceritakan bagaimana pemborong fesyen yang sudah terkenal itu berada dalam kedudukan yang kuat untuk dapat melakukannya walaupun masih baru dalam perniagaan kepada industri pengguna. Mengulas rancangan peluasan syarikat itu, Ketua Pegawai Jenama Kien Tang berkata, dengan koloborasi baru kami antara Sharelaa, Melissa, dan juga TNTCO, ES Closet dijangka membuka 11 kedai penjualan menjelang tahun depan serta mengembangkan e-dagang nya tiba di Asia Tenggara. Dengan kerjasama ini, ES Closet bersedia untuk melonjak ke tahap yang lebih tinggi dalam masa terdekat, katanya.
credit photo : maestromediamyAbout The Author

1 thought on “Es Closet Syarikat Fesyen Pertama Malaysia Tersenarai di Nasdaq USA”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top