TRAVEL

Keretaku…

  Keretaku.. Kalau keluar bersama kids ada sahaja yang akan di minta sebab KP bukanlah selalu kelur bersama. Di sebabkan kesibukan kerja pasti masa yang ada di luang sebaik yang boleh. Hari tu kids ajak main go-kart kali ini pula nak main kereta.   Qurratul memilih kereta jenis lama RM5.00 untuk 15 minit. Berpusinglah di …

Keretaku… Read More »

Beca di Melaka.

  Beca di Melaka. Entri ini tentang ‘short getaway ‘ sewaktu cuti sekolah baru-baru ini. Akan ada entri lagi tentang short getaway ini. Request a.k.a permintaan dari Irfan nak naik beca. Selama ini kalau ke Melaka tak kan punya KP naik beca. Bermacam design beca boleh di lihat dari bunga , kartun, daun, lampu kelip …

Beca di Melaka. Read More »

Go-Kart @ AEON Big Kota Damansara

 Go-Kart @ AEON Big Kota Damansara Kids ajak KP jalan-jalan katanya boring duduk di rumah. Jadi KP tanya ke mana kita dan kids ajak ke AEON Big Kota Damansara. Kata Irfan ada go-kart di sini. ata Qurratul pula murah mama dan tak panas, itu yang paling penting. RM 10.00 seorang untuk 20 minit tetapi KP …

Go-Kart @ AEON Big Kota Damansara Read More »

Berenang-renang di Swimming Pool Hatten Hotel

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Berenang-renang di Swimming Pool Hatten Hotel | Ke mana kali ini..tapi dari tajuk mesti dah dapat teka bukan ?, cubalah teka tingkat berapa KP akan tekan dan lokasi mana. Oklah sambung cerita di mana masih di Melaka, KP pagi -pagi lah dah turun untuk breakfast. Oleh kerana bilik yang gelap dan sejuk KP …

Berenang-renang di Swimming Pool Hatten Hotel Read More »

Hatten Hotel Melaka Short Getaway Bersama Kidz

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Hatten Hotel Melaka Short Getaway Bersama Kidz |Cuti sekolah baru ini KP “short getaway” ke Melaka untuk 2hari 1malam. Last minit plan sebab hubby dapat cuti last minit. Oklah tu dari langsung tak dapat cutikan. So KP, kids dan hubby bergerak ke Melaka dalam pukul 530pm selepas hubby balik kerja. Beg …

Hatten Hotel Melaka Short Getaway Bersama Kidz Read More »

Scroll to Top