Aroma D’ AnCasa Makanan Traditional Dari Timur Bertemu Barat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Aroma D’ AnCasa Makanan Traditional Dari Timur Bertemu Barat |Bulan Ramadan kini muncul kembali . Ianya adalah masa penilaian dan refleksi diri dimana masing-masing mencari pengampunan dan mengukuhkan hubungan sesama keluarga mahupun rakan-rakan sewaktu mengerjakan puasa.

Di Ancasa Hotels & Resorts, memahami apa yang diperlukan oleh para tetamu sewaktu mengunjungi Ancasa Hotel Kuala Lumpur. Tahun ini di Saffron Brasserie masih lagi setia menyediakan juadah berbuka puasa dengan tema Aroma D’ AnCasa. Bakal mempamerkan keunikan makanan dari Wilayah Utara, Barat, Pantai Timur mahupun Selatan.

Pakej hidangan masakan kampung ini bakal menjadi tarikan dimana selain dapat menikmati hidangan yang lazat bakal mengingat kampung halaman sewaktu berpuasa. Bagi anda yang memilih untuk berbuka puasa di bandar jangan lupa untuk singgah di Aroma D’AnCasa membawa tetamu ke citarasa masakan kampung.

Pengunjung bakal dihidangkan dengan lebih daripada 200 juadah untuk dinikmati sewaktu berbuka. Lagi menarik adalah koleksi gerai yang ada di restoran ini dengan nama-nama seperti Warong Kak Ana, Warong Pak Warong Juan, Warong Kak Ayu dan banyak lagi.

Warong Kak Ana menghidangkan pelagai ulam-ulaman kampung, Kerabu Taugeh Kerang , Jelatah Timun , Begedil Ayam, Sambal Hitam, Sambal Tempoyak dan juga Sambal Hijau

Warong Doraisamay – yang berkaitan dengan sup meh datang Warong nie ye

Ada juga Rendang Itik Minang, PD Grilled Chicken dan juga Opor Daging Pahang

Peminat masak lemak ada juga hidangan seperti Pais Ikan Patin dari Pekan, Masak Lemak Cili Api pelbagai menu dari Negeri Sembilan

Menu utama seperti Ayam Golek Berempah, Gulai Kawah Kambing, Sotong Sumbat Tiga Rasa dan Sambal Goreng Jawa.

Selain itu ada juga Kambing Golek .

Tak lengkap jika tiada pemanis mulut. An Casa antara yang terkenal dengan pemanis mulutnya. Warna -warni

Kuih kampung bakal dirasa seperti Serawa Durian, kuih ketayap , Lempeng Kelapa, Kole Kacang. ada juga pastri dan kek untuk dipilih. Jangan lupa singgah untuk Tandoori Chai, dimana air teh di buat dengan sedikit campuran rempah untuk memastikan ianya lain dari yang lain

Promosi buffet Ramadan Aroma D’ AnCasa  bakal berlangsung mulai 8 Mei hingga 3 June 2019 setiap hari 630 petang hingga 10 malam.

Harga bagi buffet Ramadan Aroma D’ AnCasa adalah: 
Dewasa :  RM70 nett
Kanak-kanak : RM 40nett

Potongan harga istimewa bagi tempahan awal sehingga 30 April 2019, hanya perlu bayar RM 60 nett

Via Email : reservation@ancasahotels.com

Untuk membuat sebarang reservation : 03-20266060 ext 7703

Facebook : https://www.facebook.com/AnCasa-Hotel-Kuala-LumpurAbout The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top